Over

Onderzoeksjournalist en wetenschapper Rob Hogendoorn (1964) verricht sinds begin jaren ’90 onderzoek naar de receptie van boeddhisme in onze samenleving en cultuur. Zijn werkwijze is steeds dezelfde: onafhankelijk, onderzoekend en opiniërend.

Boeddhisten zijn immers maar mensen. Ze laten zich leiden door dezelfde drijfveren, motieven en belangen als niet-boeddhisten: wijsheid en mededogen, vriendelijkheid en gezond verstand. Maar ook: aanzien, geld, macht, sex & drugs & rock ’n’ roll. Boeddhisten hebben daarom net zoveel baat bij openheid en transparantie als de rest van Nederland. Seculiere, specifiek op boeddhisten en boeddhisme gerichte journalistiek is daarvoor de beste waarborg.

Rob Hogendoorn is lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Hij onderschrijft de Leidraad van de Raad voor de Journalistiek. Sinds 2011 is hij nieuwspartner van NOS Net, een netwerk van mensen die nieuws, kennis en ervaring met de NOS delen. Verder zet hij zijn database, expertise en bevindingen geregeld in ten behoeve van onderzoek door andere journalisten en wetenschappers.

E-mail: rob.hogendoorn@openboeddhisme.nl
Mobiel: +31643896370
Twitter: @openboeddhisme / @robhogendoorn